Corona-fitpakket

Om na een bewogen jaar het nieuwe jaar zo goed mogelijk te beginnen, en om de goede voornemens om te zetten in daden, ondersteunt en stimuleert WGV Zorg en Welzijn in samenwerking met het Zilveren Kruis haar achterban met een corona-fitpakket. Een pakket voor een eerste stimulans tot meer bewegen, voor meer inzicht en bewustzijn en wellicht smaakt dat naar meer... 

Wat gaan we doen?
Ons corona-fitpakket bestaat uit een:  

  • Zelfzorg Challenge
  • 1.000.000 Stappen Challenge
  • VRelax: stressvermindering met Virtual Reality

De Zelfzorg- en 1.000.000 Stappen Challenge starten in het eerste kwartaal van 2021.
De VRelax is gedurende het eerste kwartaal van 2021 te boeken.

Meer informatie over de onderdelen vind je hieronder.

Zelfzorg Challenge
Tijdens deze zevendaagse Zelfzorg Challenge gaan deelnemers via een online platform onder begeleiding aan de slag. Deze challenge staat in het teken van groei, inzicht en zelfzorg. Vaste onderdelen zijn yoga-sessies, meditatietechnieken, inspiratievideo’s van yogi’s en collega’s uit het vakgebied en natuurlijk heerlijke en gezonde recepturen. Dit programma is online te volgen, met korte sessies van maximaal 15 minuten die op ieder gewenst moment van de dag te volgen zijn. De Zelfzorg Challenge biedt ruimte aan 500 deelnemers.

1.000.000 Stappen Challenge
Tijdens deze challenge gaan deelnemers met eigen samengestelde teams de uitdaging aan om samen te bewegen. In vier weken tijd werken ze toe naar één gezamenlijk doel: 1.000.000 stappen. Ieder teamlid draagt een steentje bij op zijn of haar eigen manier en tijdstip. Door te wandelen of te joggen. Iedereen kan meedoen. Deze challenge staat in het teken van bewegen, teamspirit en inzicht. Via een online platform volgen de deelnemers hun eigen persoonlijke prestaties, en natuurlijk die van het eigen team en het totaalklassement. Deelnemers ontvangen daarnaast video’s met tips van een bewegingscoach, informatie over voeding en de nodige inspiratie om het doel te bereiken. Deze challenge biedt ruimte aan 2.000 deelnemers.

VRelax: stressvermindering met Virtual Reality
De VRelax is een wetenschappelijk gevalideerde virtual reality app voor mensen om zelf hun stresslevels te managen. Het is een ontspanningstool tegen stress, burn-out, angst en somberheid. Het stelt mensen in staat om op een ontspannen manier te werken en na afloop het werk weer los te laten. Een interessante tool dus voor collega’s in de sector zorg en welzijn en erg populair momenteel. En daar laten wij onze achterban graag mee kennismaken door middel van speciale experience-boxen.

  • Voor een impressie kun je hier verschillende video's bekijken.
  • Meer informatie vind je in deze brochure.