50.000 deelnemers aan sectorplannen zorg, waarvan 7.008 in Oost-Nederland

18-04-2016

Op 15 april is de 50.000ste deelnemer aan de sectorplannen zorg geregistreerd. Het geregistreerde aantal deelnemers in Oost-Nederland staat op 7.008. De uitvoering van de 18 regionale sectorplannen ligt hiermee ‘op koers’. Het doel van de sectorplannen is om een substantiële bijdrage te leveren aan het op evenwichtige wijze opvangen van de enorme personele veranderingen die in enkele jaren als gevolg van de transities op de sector afkomen.


Het bestuur van RegioCoöp, de coöperatieve vereniging die werd opgericht om de administratieve controle en verantwoording van deze plannen in goede banen te leiden, heeft Bureau Bartels opdracht gegeven de tussentijdse resultaten van deze plannen te analyseren en ‘het verhaal achter de cijfers’ op te tekenen. Het integrale rapport is te vinden op regiocoop.nl.


Daarnaast heeft WGV Zorg en Welzijn de resultaten voor Oost-Nederland gevisualiseerd en samengevat in een kort document dat hier te downloaden is. De analyse gaat in op de situatie op 1 april 2016.


De rapportage spreekt voor zich. Mocht u naar aanleiding daarvan behoefte hebben aan een verdere toelichting, dan kunt u contact opnemen met Gerard Nederpelt, directeur WGV Zorg en Welzijn, via 088 255 66 50.