Design thinking, 25 jaar ZorgSelect en uitstroomonderzoek in maartnummer BestuurdersMagazine

26-03-2019

De eerste editie van het BestuurdersMagazine in 2019 is gepubliceerd. Het magazine, een uitgave van WGV Zorg en Welzijn, is gericht op bestuurders, managers en beleidsmakers van zorg- en welzijnsinstellingen, overheid en onderwijs in Overijssel en Noord- en Oost-Gelderland. Met deze publicatie blijft u op de hoogte van de regionale ontwikkelingen in de zorg- en welzijnssector op bestuurlijk niveau.

“Voordat je succesformule is uitgewerkt, moet je nadenken over hoe je verder wilt”, vertelt visueel strateeg Robert de Groot in de coverstory over de Design Thinking-methode. Zijn bedrijf maakt onderdeel uit van de Connect-U Community aan het Ariënsplein in Enschede. Hier werken verschillende partijen samen die allemaal op een ander gebied Design Thinking inzetten binnen de dienstverlening die ze bieden.

Een leven lang leren, onderwijs en werkveld dichter bij elkaar brengen, technologische ontwikkelingen inzetten; het is duidelijk dat die noodzaak steeds groter wordt. In het artikel “Van idee naar werkelijkheid” vertellen Dries Krens, Dorine Koopman en Eric Wolkotte over de stand van zaken rondom Allyoucanlearn, WijkLink en de Technologie en Zorg Academie (TZA) en de samenwerking tussen deze initiatieven. Op 21 juni 2019 bestaat WGV Zorg en Welzijn 25 jaar. In het kader van het aanstaande jubileum, blikken we in dit nummer terug op de begindagen van ZorgSelect.

Lieuwe-Jan van Eck van Vilans en Marie-Susan van der Munnik van WGV Zorg en Welzijn vertellen over hun samenwerking in het kader van de transitiegelden verpleeghuissector en de Regionale Actieplannen Aanpak Tekorten (RAAT). In het artikel wordt o.a. ingegaan op het uitstroomonderzoek dat op 1 april start en dat door 10 regionale werkgeversorganisaties wordt uitgevoerd. Verder leest u meer over de MoDI Plus en blikken we terug op een geslaagde Week van Zorg en Welzijn. De MoDI Plus is de vernieuwde Monitor Duurzame Inzetbaarheid en heeft als doel medewerkers in zorg en welzijn te stimuleren met hun eigen inzetbaarheid aan de slag te gaan. In de vaste rubrieken ‘Nieuws van de vereniging’ en ‘Op de hoogte’ wordt u bijgepraat over recente ontwikkelingen op bestuurs- en beleidsgebied.

Klik hier om het maartnummer te lezen.

Abonnees ontvangen het BestuurdersMagazine direct in hun mailbox. Wilt u voortaan ook elke editie gratis ontvangen? Meld u dan aan via deze link.