Digivaardig in de zorg, good governance en functiecreatie in nieuwe editie BestuurdersMagazine

19-12-2019

De vierde editie van het BestuurdersMagazine in 2019 is gepubliceerd. Het magazine, een uitgave van WGV Zorg en Welzijn, is gericht op bestuurders, managers en beleidsmakers van zorg- en welzijnsinstellingen, overheid en onderwijs in Overijssel en Noord- en Oost-Gelderland. Met deze publicatie blijft u op de hoogte van de regionale ontwikkelingen in de zorg- en welzijnssector op bestuurlijk niveau.


In de coverstory vertellen Suzanne Verheijden, innovatieadviseur en eigenaar van Buro StrakZ en Suzanne Bentvelsen, bestuurder Aveleijn over het project Digivaardig in de zorg. “e-Health, domotica en slimme oplossingen als de smart diaper, over een tijdje kunnen we niet meer zonder. Maar dan moeten we wel medewerkers hebben die ermee kunnen omgaan”, zegt Verheijden. “En dat is nu niet zo, want een verrassend grote groep zorgprofessionals blijkt digibeet te zijn.” Bentvelsen: “Bij Aveleijn kwamen we er zelf achter dat de digitale vaardigheden in de organisatie achterbleven. Na een snelkookpansessie (Plan in 1 dag) onder leiding van Verheijden is een projectleider aangesteld, zijn medewerkers intern voorgelicht en zijn de eerste 20 digicoaches opgeleid. In januari gaan we organisatiebreed aan de slag.”

In het artikel “Voordeel werkgever is voorwaarde bij Functiecreatie” benadrukt Dr. Brigitte van Lierop, eigenaar van Disworks, dat Functiecreatie alleen zin heeft als er ook sprake is van waardecreatie. Volgens Marjon Riefel, accountmanager bij het WerkgeversServicepunt Achterhoek, is functiecreatie een belangrijk instrument richting werkgevers die nu geen mogelijkheid zien binnen hun bedrijf voor de inclusieve doelgroep. Zij en haar collega’s hebben allen de training Functiecreatie bij Disworks gevolgd.
 
In de rubriek ‘Buiten de sector’ vertelt Marianne Luyer, bestuursadviseur van het Nationaal Register over de veranderende rol van toezichthouders. Verder leest u meer over diverse RAAT ontwikkelingen, het uitstroomonderzoek, de mogelijkheden van de Monitor Duurzame Inzetbaarheid plus en het jaarplan 2020 van WGV Zorg en Welzijn.  In de vaste rubrieken ‘Nieuws van de vereniging’ en ‘Op de hoogte’ wordt u bijgepraat over recente ontwikkelingen op bestuurs- en beleidsgebied.

Klik hier om het decembernummer te lezen. 

Abonnees ontvangen het BestuurdersMagazine direct in hun mailbox. Wilt u voortaan ook elke editie gratis ontvangen? Meld u dan aan via deze link.