Naar duurzaam inzetbare medewerkers met het project Wendbaar aan het werk

29-04-2019

Wilt u werk maken van duurzame inzetbaarheid? Er meer draagvlak voor creëren? Of uw beleid rondom duurzame inzetbaarheid met deskundige hulp in de praktijk brengen? Dan hebben wij goed nieuws! Het project ‘Wendbaar aan het werk’ krijgt een vervolg. Een mooie kans voor uw organisatie om aan de slag te gaan met duurzame inzetbaarheid! Een ESF-subsidie maakt het bovendien financieel aantrekkelijk om mee te doen.

Aandacht loont 
De uitstroom van werknemers in zorg en welzijn is groot. Alleen al in Oost-Nederland verlieten vorig jaar 12.500 medewerkers de zorg. De hoogste tijd om goed werkgeverschap en duurzame inzetbaarheid (nog hoger) op de agenda te zetten. Duurzaam inzetbare medewerkers zijn vitaal, productief, gemotiveerd en leveren een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van uw dienstverlening. Bovendien is duurzame inzetbaarheid een belangrijk instrument om medewerkers voor zorg en welzijn
te behouden en nieuw talent aan te trekken. Het eerdere project Wendbaar aan het werk laat zien dat aandacht voor het onderwerp loont. Zo zorgde de training Zelfleiderschap voor een hoger werkvermogen, meer vitaliteit en een hogere inzetbaarheid. Ofwel: een toename van de duurzame inzetbaarheid. 

Op maat
Bij de start van Wendbaar aan het werk krijgt u een bedrijfsscan duurzame inzetbaarheid aangeboden. Hierdoor weet u waar uw organisatie staat. Samen met een gespecialiseerd adviseur bespreekt u uw ideeën en behoeften en maakt u een projectplan op maat. Heeft u bijvoorbeeld al een visie en beleid voor duurzame inzetbaarheid? Dan kunt u meteen van start met interventies die de duurzame inzetbaarheid verbeteren. U kunt hierbij kiezen uit interventies voor medewerkers, leidinggevenden of teams. 

Doe mee!
Wendbaar aan het werk is een gezamenlijk initiatief van CNV, WGV Zorg en Welzijn, WZW, Transvorm en Zorg aan Zet. In Oost-Nederland (WGV Zorg en Welzijn en WZW) is er de ruimte voor 70 organisaties om mee te doen. 

Twijfelt u nog over deelname? Laat u dan inspireren door de ervaringen van andere zorg- en welzijnsorganisaties uit het eerste project Wendbaar aan het werk. De resultaten en ervaringen hiervan zijn gebundeld in het boekje 'Aan de slag met duurzame inzetbaarheid in zorg en welzijn'.

Voor deelname zal een eigen bijdrage worden gevraagd. De hoogte hiervan wordt binnenkort vastgesteld. Heeft u interesse of wilt u op de hoogte blijven? Neem dan contact op met Marloes Damhuis: m.damhuis@wgvzorgenwelzijn.nl / 0651935671