Nieuwe webinars rondom het thema digitale vaardigheden in de zorg

06-10-2020

Er wordt een steeds groter beroep gedaan op de digitale vaardigheden van alle medewerkers in de zorg. In samenwerking met het platform Digivaardig in de zorg biedt WGV Zorg en Welzijn de komende maanden wederom een aantal gratis webinars aan. Op deze manier kunnen zorgprofessionals én organisaties snel en makkelijk aan de slag met dit belangrijke thema.

Webinars november en december 2020

 • 3 november 10 – 11 uur: Digitale vaardigheden en zorgtechnologie 
  Er zijn steeds meer ontwikkelingen op het gebied van zorgtechnologie. Dat is maar goed ook, want zowel het zorgbudget als het aantal zorgprofessionals is onvoldoende. Wat moet een zorgprofessional kennen en kunnen om met deze technologie aan het werk te gaan?
 • 16 november 10 - 11 uur: Empathie voor de digistarter 
  Meer mensen dan we denken zijn niet goed in staat om zelfstandig te kunnen inloggen, archiveren, of werken in het ECD. Faalangst en laaggeletterdheid kunnen hier een rol in spelen. Hoe ga je daarmee om?
 • 7 december 13 - 14 uur: Leerlijnen, competenties en FWG (voor HRM professionals)
  Digitale vaardigheden horen bij het werken in de zorg. Wat is er nodig om dit ook onderdeel te laten zijn van functiebeschrijvingen en ontwikkeltrajecten? 
 • 10 december 10 - 11 uur: Workshop leermiddelen (voor opleiders en digicoaches)
  Welk lesmateriaal is beschikbaar en geschikt voor digistarters en waar moet je op letten bij het inzetten van leermiddelen. Workshop met veel aandacht voor nieuw lesmateriaal op de website digivaardigindezorg.nl.
 • 10 december 13 – 14 uur: Hoe help je cliënten en patiënten die minder digivaardig zijn?
  De afgelopen maanden zijn veel contacten en consulten via beeldbellen of thuismetingen gedaan. Niet alle cliënten en patiënten zijn even handig met deze nieuwe werkwijze. In dit webinar krijg je praktische tips hoe je hen helpt bij deze nieuwe werkwijze.

Aanmelden voor één of meer workshops kan hier.