Originele banenmarkt bij de Noorderboog

31-07-2019

Hoe bereik je een grote groep mensen die in jouw organisatie zou willen werken? En hoe zorg je dat degenen die er werken, daar met plezier zullen blijven? Zorggroep Noorderboog bedacht er iets op.

Geen spannend sollicitatiegesprek maar gewoon kennismaken, een dag meelopen en horen dat je een baan hebt. Met die insteek organiseerde Zorggroep Noorderboog (ouderenzorg) een Banenmarkt voor zij-instromers, vrijwilligers en herintreders. Zorgmedewerkers van Noorderboog maakten er kennis met de geïnteresseerden, en als er een klik was volgde een uitnodiging voor een meeloopdag op de werkvloer. Het heeft geleid tot negentien nieuwe gediplomeerde medewerkers, van verpleegkundige tot activiteitenbegeleider en van voedingsassistent tot helpende. Ook starten bijna zestig nieuwe leerlingen als zij-instromer met de opleiding tot verzorgende binnen Zorggroep Noorderboog.

Wat maakt dit een goed voorbeeld?
Het bijzondere van dit Koploperinitiatief is dat Zorggroep Noorderboog een nieuwe functie op niveau 1 heeft gecreëerd. Daardoor konden 26 nieuwe medewerkers instromen zonder diplomaverplichting. Dat heeft een dubbele maatschappelijk functie. Niet alleen biedt het mensen zonder een passende opleiding om in de zorg in te stromen. Het levert ook een waardevolle bijdrage aan het verminderen van eenzaamheid onder ouderen. Een voorbeeld voor andere organisaties!

Podcast en meer informatie over dit mooie initiatief
Marijke Roskam maakt voor het Actie Leer Netwerk podcasts over de arbeidsmarkt in zorg en welzijn. Benieuwd naar de podcast of wil je het hele artikel lezen over de banenmarkt bij Noorderboog? Klik dan hier.