'RAAT van advies' gaat van start

30-09-2019

Met de Regionale Actieplannen Aanpak Tekorten wordt gewerkt aan het terugdringen van de tekorten in de sector Zorg en Welzijn. Vanuit de vier arbeidsmarktregio’s (Twente, Achterhoek, Zwolle en Stedendriehoek en Noord-Veluwe) starten we met één adviesraad van zorgprofessionals uit alle branches van zorg en welzijn. Deze adviesraad van zorgprofessionals gaat meedenken en adviseren over veranderingen die nodig zijn in zorg en welzijn. Op maandag 30 september vindt de startbijeenkomst plaats bij De Gasfabriek in Deventer.

De invloed en betrokkenheid van zorgprofessionals bij het oplossen van arbeidsmarktvraagstukken op regionaal niveau is van groot belang. Door het instellen van een ‘RAAT van advies’ willen we bij zorgprofessionals de bewustwording vergroten, gezamenlijke verantwoordelijkheid dragen en goede ideeën bovenhalen.

De 'RAAT van advies' bestaat uit ongeveer 10 mensen die afkomstig zijn uit verschillende werkvelden en beroepsgroepen en een mix vormen van studenten, medewerkers die net zijn begonnen en medewerkers met meerdere jaren ervaring. De adviesraad brengt gevraagd en ongevraagd advies uit over thema’s als onboarding van medewerkers, inzet van innovaties, leren in de praktijk, begeleiden van leerlingen, goed werkgeverschap, goed werknemerschap, contractomvang etc. De adviesraad brengt zelf ook thema’s in aan de hand van eigen ervaringen.
 
Haske van Aken coördineert de 'RAAT van advies' en zorgt ervoor dat de adviezen bij de juiste tafels op de agenda komen.