Voorlichtingsbijeenkomsten landelijk sectorplan VVT, GGZ en GHZ

11-07-2014

Voor veel zorgorganisaties hebben de bezuinigingen en hervormingen in de zorg gevolgen voor hun organisatie en personele bezetting. De werkgevers- en werknemersorganisaties in de VVT, GGZ en Gehandicaptenzorg (GHZ) hebben de handen ineengeslagen om via het sectorplan, met ontslag bedreigde en ontslagen medewerkers op praktische wijze te ondersteunen in het zoeken naar ander werk, zowel binnen de eigen branche als daarbuiten. In september vinden voorlichtingsbijeenkomsten plaats die u informeren over de mogelijkheden en voordelen die het sectorplan biedt. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor hoofden/adviseurs P&O, bestuurders, directie en OR-leden van zorginstellingen in de VVT, Gehandicaptenzorg en GGZ.


Voordelen deelname sectorplan

Door deel te nemen aan het sectorplan, helpen werkgevers medewerkers bij het vinden van een nieuwe baan. Hierbij wordt zoveel mogelijk de administratieve zorg uit handen genomen én krijgt u als werkgever maximaal 50% van de kosten vergoed. Uw medewerker kan rekenen op professionele ondersteuning in de zoektocht naar een nieuwe baan.


Wilt u weten:
•         Hoe u als werkgever uw medewerker kunt helpen bij het vinden van een nieuwe baan?
•         Welke mogelijkheden werkgevers hebben, die u als OR-lid onder de aandacht kunt brengen?
•         Welke van werk-naar-werk-trajecten worden aangeboden?
•         Hoe u hieraan meedoet? 
Kom dan naar de voorlichtingsbijeenkomst ‘Van werk naar werk  - informatie over het sectorplan VVT, GGZ en GHZ’ bij u in de buurt!


De eerste bijeenkomsten hebben op 17 en 22 juli jl. plaatsgevonden 2014 bij Antropia in Driebergen-Zeist. De volgende bijeenkomsten vinden plaats op 1 september van 15.30  – 19.00 uur in de Regardz Buitensocieteit in Zwolle en op 15 september van 15.30 - 19.00 uur in Gele Kegels in Eindhoven. De locaties zijn goed per trein en auto bereikbaar.


Let op: wegens overweldigende belangstelling is de bijeenkomst op 1 september in Zwolle vol. U kunt zich niet meer aanmelden. Er wordt gekeken naar het inplannen van een mogelijke extra bijeenkomst.


Aanmelden kan uitsluitend via www.aovvt.nl/bijeenkomstensectorplan. Op deze website vindt u ook het programma. Heeft u vragen over de bijeenkomsten? Mail deze dan naar congresbureau@caop.nl of neem contact op met tel. 070 3765887.


Sectorplan VVT, GHZ en GGZ
Presentatie voorlichtingsbijeenkomst sectorplan VVT, GHZ en GGZ (17 en 22 juli 2014)
Flyer 'Begeleid medewerkers naar ander werk'


Meer informatie over de sectorplannen