Inspiratie-ontbijt Stedenvierkant (online)

25-06-2021
Tijd: 08:30 - 10:30 uur

Op vrijdagochtend 25 juni a.s. vindt weer een Inspiratie-ontbijt plaats voor de sector Zorg & Welzijn in de regio Stedenvierkant. Medeorganisatoren van het Inspiratie-ontbijt, dat geheel digitaal plaatsvindt, zijn: UWV/Leren en Werken Stedenvierkant, WSP FactorWerk en ROC Aventus. Deelname is geheel kosteloos voor iedereen werkzaam in de sector Zorg & Welzijn in de regio Stedenvierkant.

Het regionale Inspiratie-ontbijt dient, zoals u inmiddels waarschijnlijk bekend zal zijn, als platform voor inspiratie en samenwerking binnen het Stedenvierkant (Stedendriehoek en Noordwest-Veluwe). Als overkoepelend thema is ditmaal gekozen voor: ‘De toekomst van de zorg; op alle fronten al zo dichtbij!’

Waar en wanneer? 
Het online inspiratie-ontbijt vindt plaats op vrijdag 25 juni van 8:30 tot 10:30 uur via Zoom. Kort voor die datum ontvangt u per e-mail aanvullende informatie en een link om deel te nemen aan deze Zoom-sessie.

Door wie?
Het Inspiratie-ontbijt wordt georganiseerd door WGV Zorg en Welzijn, in nauwe samenwerking met UWV, Leerwerkloket Stedenvierkant, WSP FactorWerk en ROC Aventus.

Programma
08:30 uur: Welkom namens de organisatoren door Jos Otter, regiocoördinator Stedenvierkant bij WGV Zorg en Welzijn 
08:35 uur: Plenaire presentatie door André Hermsen, Innovatiemanager bij Sensire over de Technologische toekomst van de zorg in Nederland. 

Hoe zorgen we ervoor dat de zorg in Nederland van hoge kwaliteit blijft als de bevolking in rap tempo vergrijst en het tekort aan goed zorgpersoneel steeds groter wordt? De arbeidsmarkt trekt weliswaar aan, er zijn veel vacatures en gericht werven trekt veel nieuwe mensen naar de zorg. Maar tegelijkertijd werven we voor een ‘vergiet’ en is er een grote uitstroom van vast zorgpersoneel. De komende jaren wordt in de zorg een tekort van tenminste honderdduizend mensen verwacht. Deze initiatieven om personeel aan te trekken en te behouden zijn noodzakelijk, maar er is meer nodig. Luister naar het verhaal van André Hermsen over hoe de zorg zelf ook zal in technologisch opzicht zal moeten veranderen...

09:20 uur: Toelichting op de beide breakout-sessies
09:25 uur: Korte pauze
09:30 uur: Breakout-sessies
Keuze uit: De jongste generaties werknemers binnen Zorg & Welzijn: Hoe kan je hen boeien én binden? door Yvonne Hogt en Hanneke van der Meer (van Bureau Buyten)
     Of Een hybride leeromgeving: Een combinatie van het schoolse leren en het leren in de beroepspraktijk door Erik Mondriaan, procesmanager Hybride Leeromgeving bij Landstede ROC en Deltion ROC en Gerda Vissers, teammanager bij ROC Aventus. 
10:15 uur: Plenaire terugkoppeling
10:30 uur: Einde programma


De onderwerpen van de beide breakout-sessies zijn:
- De jongste generaties werknemers binnen Zorg & Welzijn: Hoe kan je hen boeien én binden?
In deze presentatie gaan Yvonne Hogt en Hanneke van der Meer in op de kenmerken van de verschillende generaties die nu aan het werk zijn. Elke generatie heeft een paradigma, gevormd door opvoeding, technologische en maatschappelijke ontwikkelingen. Wat maakt dat ze vanuit andere zienswijzen hun keuzes maken. Wat voor de ene generatie een aantrekkelijke werkgever is, kan voor de ander juist saai ogen. Wat voor de één een reden is om te blijven, is voor een ander een reden om verder te kijken. Hoe leren en werken deze medewerkers? Wat vinden zij normaal?  Wat verwachten zij van een loopbaan in de zorg? Hoe je de jongste generaties boeit en bindt is het topic van deze sessie. 

- Een hybride leeromgeving: Een combinatie van het schoolse leren en het leren in de beroepspraktijk
Een hybride leeromgeving combineert het schoolse leren en het leren in de beroepspraktijk. Als dit goed met elkaar is verweven, kunnen de mbo-leerlingen een (les-)onderwijsprogramma passend bij de leervraag volgen en komen ze goed voorbereid op de arbeidsmarkt. Een win-win situatie voor zowel het ROC als voor de zorginstelling.
Weten hoe Deltion/Landstede en ROC Aventus hier vorm aan geven, welke successen er geboekt worden, welke dilemma’s ze tegen komen en wat de meerwaarde is voor de zorginstelling? Op zoek naar de toekomst, zo dicht mogelijk bij de praktijk? Neem dan deel aan deze workshop, verzorgd door Erik Mondriaan van Landstede ROC en Deltion ROC en Gerda Vissers van ROC Aventus.

Enkele dagen voor 25 juni zal u worden gevraagd aan welke breakout-sessie u wilt gaan deelnemen.

Aanmelden online Inspiratie-ontbijt Stedenvierkant 25/06/21

Gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens volgens ons privacyreglement?