Webinar: Inzicht in Verzuim

18-03-2021
Tijd: 10.00 - 11.00 uur

De coronapandemie heeft de wereld op z’n kop gezet. De druk op zorgmedewerkers is enorm en het verzuim in de zorgsector was in lange tijd niet zo hoog. Dit maakt dat de zorgsector voor een behoorlijke uitdaging staat om het verzuimpercentage te verlagen.

Tijdens dit interactieve webinar nemen Danijela Budimir en Marjolijn Pouw van kennisnetwerk Vernet je mee in de verzuimcijfers 2020. Het jaar waarin we geconfronteerd werden met Covid-19 crisis. In hoeverre had dit impact op de verzuimcijfers? We bespreken de meest opvallende zaken en de belangrijkste trends en ontwikkelingen. We staan stil bij de landelijke cijfers, maar verdiepen ook op de cijfers uit regio Oost Nederland. Hoe doet deze regio het ten opzichte van andere regio’s in het land?

inzicht_in_verzuim 

In dit webinar laat Vernet aan de hand van concrete cijfers van twee instellingen uit de regio zien hoe zij kijken naar verzuimcijfers. In vogelvlucht wordt u meegenomen in de belangrijkste definities en formules. Vernet laat ziet hoe u zelf een heldere analyse kunt maken van de verzuimcijfers van uw organisatie. U leert hoe je opzoek kunt gaan naar concrete aandachtspunten waar u direct mee aan de slag kan gaan. Kortom: u leert hoe u uw cijfers ook tegen het licht zou kunnen gaan houden om meer inzicht te krijgen in uw eigen verzuimcijfers.

Om de eigen verzuimcijfers van uw instelling goed te kunnen vergelijken is het handig dat u deze tijdens het Webinar bij de hand hebt.

Resultaat
Na het webinar bent u op de hoogte van de verzuimtrends van 2020 en leert u hoe verzuimcijfers het best geanalyseerd kunnen worden. Tijdens het webinar stimuleren we een stukje onderlinge inspiratie en kennisuitwisseling tussen de aangesloten organisaties. Er wordt uiteraard vertrouwelijk met de informatie omgegaan. Vanzelfsprekend houden wij rekening met de verschillen tussen de zorgbranches.

Voor wie
Dit webinar is bedoeld voor iedereen die zich bezighoudt met de verzuimrapportages in zorg- en welzijnsinstellingen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: HR, P&O, OR, casemanagement, maar ook als je werkzaam bent als teamleider en meer wilt weten over hoe je de gegevens uit de verzuimrapportage kunt interpreteren.

Datum en locatie
Deze online sessie vindt plaats op donderdag 18 maart 2021 van 10.00 tot 11.00 uur via MS teams. U heeft een computer met camera, microfoon en toegang tot internet nodig.

Door wie
Onderzoeksbureau en kennisnetwerk Vernet is sinds 1996 marktleider in het verzamelen, benchmarken en interpreteren van HR- en verzuimgegevens in de Nederlandse zorgsector. Met inzichtelijke data wil Vernet werkgevers in afzonderlijke zorgbranches helpen om te komen tot een verhoogde inzetbaarheid van hun personeel.

Deelname

Deelname is kosteloos voor leden van WGV Zorg en Welzijn, maar aanmelden is niet vrijblijvend. Bij afmelding binnen 5 werkdagen voor aanvang van de workshop of bij een no show wordt een bedrag van € 50 administratiekosten in rekening gebracht. Niet-leden (zorg- en welzijnsinstellingen uit Oost Nederland) betalen € 50 voor deze workshop.

Meer informatie
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag? Neem contact op met Maria Perini, beleidsadviseur van WGV Zorg en Welzijn, via 088 255 66 50 of stuur een e-mail.

Aanmelden webinar: Inzicht in Verzuim 18/03/21

Gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens volgens ons privacyreglement?