Masterclass arbeidsrecht (2): Arbeidsrechtelijke gevolgen van het regeerakkoord en actualiteiten arbeidsrecht

23-11-2017
Tijd: 09:30 - 15:30 uur

Na de masterclass over UWV procedures en de vaststellingsovereenkomst in september, organiseert WGV Zorg en Welzijn op donderdag 23 november een 2e masterclass arbeidsrecht in samenwerking met Hanze advocaat. Centraal staan de arbeidsrechtelijke gevolgen van het regeerakkoord. Daarnaast wordt u in één dag helemaal bijgepraat over recente wetgeving, nieuwe cao’s en de belangrijkste uitspraken van de kantonrechters.  

Arbeidsrechtelijke gevolgen van het regeerakkoord
Wat zijn de regeringspartijen overeengekomen over het ontslagrecht, de vergoeding na twee jaar ziekte en de flexcontracten? Is het oude wijn in nieuwe zakken, of zijn er fundamentele wijzigingen die vergaande gevolgen hebben voor uw organisatie? Hanze advocaat praat u helemaal bij over alle aanstaande wijzigingen in het recht.
 
Actualiteiten arbeidsrecht, weer helemaal bij in regels en uitspraken
Wat is de stand van zaken met betrekking tot de toekenning van de billijke vergoedingen en hoe voorkomt u het betalen van zo’n vergoeding? Welke vereisten stelt een rechter aan het verbetertraject? Is mediation verplicht geworden bij een verstoorde verhouding? Ook wordt ingezoomd op de wijzigingen in de zorg cao’s waaronder duurzame inzetbaarheid en het generatiepact.
 
Voor wie
Deze masterclass is bedoeld voor hoofden HR & bedrijfsvoering, HR-adviseurs en medewerkers die te maken hebben met HR-gerelateerde zaken.

Resultaten
Na het volgen van deze masterclass bent u weer helemaal bij in de actuele stand van zaken van de wetgeving & rechtspraak. U kunt uw RvB, medewerkers, teamleiders of leidinggevende goed adviseren over de gevolgen van het regeerakkoord en de sterke en zwakke punten in voorkomende dossiers.    
 
Kosten
De kosten van deze masterclass voor leden van WGV Zorg en Welzijn zijn € 245,- per persoon (inclusief lunch en btw). Niet-leden betalen € 490,- per persoon. Let op: aanmelden is niet vrijblijvend. Bij afmelding binnen 5 werkdagen voor aanvang van de workshop wordt € 50,- administratiekosten in rekening gebracht. In de bevestigingsmail die u na aanmelden ontvangt, staat tot wanneer u gratis kunt annuleren.
 
Waar & wanneer
Deze masterclass wordt gehouden op donderdag 23 november 2017 van 9.30 tot 15.30 uur. De bijeenkomst vindt plaats bij WGV Zorg en Welzijn, Zutphenseweg 51 in Deventer.
 
Door wie
Annelies Baas en Roelien Klaver verzorgen deze masterclass. Zij zijn beiden als arbeidsrechtadvocaat werkzaam bij Hanze advocaat. Met hun jarenlange ervaring staan ze zowel grote als kleine zorgorganisaties met raad en daad terzijde.
 
Meer informatie
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag? Neem contact op met Janny Joosten, strategisch relatiemanager bij WGV Zorg en Welzijn, via 088 255 66 50 of stuur een mail.

NB: Het maximum aantal deelnemers voor deze masterclass is bereikt. U kunt zich alleen nog aanmelden voor de reservelijst.
 

Aanmelden masterclass arbeidsrecht (2) 23/11/17

Meld u hier aan voor de reservelijst.