Masterclass arbeidsrecht: actualiteiten arbeidsrecht, de toepassing van een cao en medezeggenschap in de zorg

17-09-2019
Tijd: 09.30 - 15.30 uur

WGV Zorg en Welzijn organiseert in samenwerking met Hanze advocaat een tweetal masterclasses arbeidsrecht. U kunt deze masterclasses los van elkaar volgen, maar uiteraard kunt u zich ook opgeven voor beide dagen. De eerste masterclass is op dinsdag 17 september 2019. Deze dag staat in het teken van medezeggenschap, de toepassing van een cao en actualiteiten zoals nieuwe zorg cao’s, uitspraken, wetgeving en updates. De tweede masterclass is op dinsdag 29 oktober 2019.

Programma
Actualiteiten: nieuwe zorg cao’s, uitspraken, wetgeving & updates
In het ochtendgedeelte zoomen we in op de actualiteiten. U wordt bijgepraat over de recente wetgeving, nieuwe zorg cao’s en de belangrijkste uitspraken van de kantonrechters die relevant zijn voor het beleid van de organisatie. Met deze informatie bent u in één klap weer helemaal bij in de wet- en regelgeving.

Toepassing van een cao: hoe moet ik eigenlijk een cao lezen en mag ik afwijken?
In het middaggedeelte bespreken we hoe u uw cao moet lezen en wat de (on)mogelijkheden zijn om af te wijken van uw cao. Mag u andere arbeidsvoorwaarden bieden? Wanneer wel en wanneer niet? Bijvoorbeeld in overleg met de OR? En wat gebeurt er als u in strijd met de cao handelt?

Medezeggenschap: hoe werkt dat precies in de zorg?
Daarnaast bespreken we in het middaggedeelte hoe de medezeggenschap werkt in de zorg. Een goede inrichting van de medezeggenschap in een zorginstelling is namelijk van groot belang. Vaak is het niet eenvoudig om vast te stellen voor welke wijzigingen de medezeggenschapsorganen ingeschakeld moeten worden. We staan stil bij de verschillende medezeggenschapsorganen en welke rechten deze hebben. Uitgebreid zal aan de orde komen wanneer u advies of instemming moet vragen aan de ondernemingsraad (of personeelsvertegenwoordiging). We gaan ook in op de rol van de cliëntenraad.

Voor wie
Deze masterclass is bedoeld voor medewerkers HR, HR-adviseurs, hoofden HR en medewerkers die te maken hebben met HR-gerelateerde zaken.

Resultaten
Na deze module weet u exact wat de laatste stand van zaken is op het gebied van uw cao, de rechtspraak en de wetgeving. Daarnaast weet u hoe u uw cao moet lezen en of u hiervan kunt afwijken. U weet ook voor welke wijzigingen in de organisatie eerst advies of instemming gevraagd moet worden aan de medezeggenschapsorganen en hoe zo’n proces eruit ziet.

Kosten
De kosten van deze masterclass voor leden van WGV Zorg en Welzijn zijn €300,- per persoon (inclusief lunch en btw). Niet-leden betalen €600,- per persoon (exclusief btw, inclusief lunch). Leden die deelnemen aan beide masterclasses betalen €550,- per persoon, niet-leden betalen €1200,- (exclusief btw).

Let op: aanmelden is niet vrijblijvend. Bij afmelding binnen 5 werkdagen voor aanvang van de masterclass wordt €50,- administratiekosten in rekening gebracht.

Waar en wanneer
Deze masterclass wordt gehouden op dinsdag 17 september 2019 van 09.30 tot 15.30 uur. De bijeenkomst vindt plaats bij WGV Zorg en Welzijn in Deventer (Zutphenseweg 51, 7418 AH).

De tweede masterclass is op dinsdag 29 oktober 2019. Deze dag staat in het teken van ziekte, arbeidsongeschiktheid en de AVG in het arbeidsrecht. Meer informatie over de tweede masterclass? Klik dan hier.

Door wie
Annelies Baas en Anouk Zwarenstein verzorgen deze masterclass. Zij zijn als arbeidsrechtadvocaat werkzaam bij Hanze Advocaat. Met hun jarenlange ervaring staan ze zowel grote als kleine zorgorganisaties met raad en daad terzijde.

Aanmelden en meer informatie
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag? Neem dan contact op met Janny Joosten, strategisch relatiemanager bij WGV Zorg en Welzijn, via 088 255 66 50 of stuur een mail. Geïnteresseerd? Meld u dan hieronder aan voor de masterclass.

Aanmelden masterclass arbeidsrecht 17/09/19

Meld u hier aan voor de bijeenkomst.

Gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens volgens ons privacyreglement?