Masterclass 'Inzetbaarheid als service'

14-11-2019
Tijd: 09.30 - 13.00 uur

Deze masterclass gaat over jouw eigenaarschap van inzetbaarheid. In deze masterclass kijkt men niet naar werken als een organiseer- en leerproces, maar worden werkenden voornamelijk gezien als de leveranciers van hun inzetbare kwaliteiten zoals kennis, vaardigheden, talent en karakter. Deze kwaliteiten zijn nodig voor waarde creatie ten behoeve van de klant.

Inhoud
Thomas Rau, architect en duurzaamheidsondernemer, heeft een nieuw model ontworpen: Turntoo. In dit model wil de klant niet de eigenaar worden van het product (bijvoorbeeld een lamp), maar wenst hij te betalen voor de service (bijvoorbeeld het licht). De leverancier blijft de eigenaar van het product en zorgt ervoor dat het altijd werkt. In een organisatie kun je dit vertalen naar de vraag “Hoe betaalt een werkgever voor de service en wordt hij geen ‘eigenaar’ van de werknemer?”

In deze nieuwe methode geven we de werknemer het eigendom over hun duurzame inzetbaarheid terug. Het gaat over de manier waarop werknemers in hun werkzame leven slimmer en effectiever als eigenaar met hun eigen inzetbaarheid kunnen omgaan, waardoor zij eigenwijsheid kunnen ontwikkelen die hen in staat stelt een leven lang inzetbaar te zijn voor werk.

Op deze manier is het mogelijk om die inzetbaarheid voortaan als een service te zien in plaats van een verplicht onderdeel uit een arbeidsovereenkomst. We werken een hernieuwde contractering uit tussen werkgever en werknemer over wie nu het eigendom bezit van de inzetbaarheid en wat de consequenties zijn van iets in eigendom hebben.

Inzetbaarheid in plaats van verzuim. Hierbij zijn ook de beleidsregels van de Autoriteit Persoonsgegevens betrokken. Werknemer en leidinggevende kunnen nog steeds het gesprek over inzetbaarheid blijven voeren, maar zij zullen dat gesprek wellicht anders moeten insteken.

Datum, tijd en plaats
Deze masterclass wordt gehouden op donderdag 14 november 2019 van 09.30 tot 13.00 uur. De locatie van de masterclass is Zalenverhuur Nieuwegein in Nieuwegein.

Voor wie
Deze masterclass is bedoeld voor adviseurs HRM, arbo- en verzuimcoördinatoren, casemanagers, beleidsadviseurs en directeuren <250 fte die actief zijn in het domein van verzuim en inzetbaarheid.

Tijd en locatie
De workshop wordt gehouden op donderdag 14 november. De locatie van de masterclass is bij Zalenverhuur Nieuwegein in Nieuwegein (Fultonbaan 80, 3439 NE).

Kosten
Deelname aan de masterclasses is kosteloos voor leden van WGV Zorg en Welzijn, maar aanmelden is niet vrijblijvend. Bij afmelding binnen 5 werkdagen voor aanvang van de bijeenkomst wordt een bedrag van € 50,- annuleringskosten in rekening gebracht. Voor niet leden zijn de kosten €100,- exclusief btw.

Meer informatie
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag? Neem contact op met Marloes Damhuis, beleidsmedewerker van WGV Zorg en Welzijn, via 088 255 6650 of stuur een e-mail.

Aanmelden masterclass 'Inzetbaarheid als service' 14/11/19

Meld u hier aan voor de masterclass.

Gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens volgens ons privacyreglement?