Masterclass Nana Ohlhardt: Interne flexibiliteit en personele planning

10-12-2019
Tijd: 15.00 - 17.00 uur

Bezorgt het inzetten van (flexibel) personeel jou kopzorgen? En komt ondanks alle inspanningen de flexibele inzet en personele planning binnen de 24-uurs zorg niet goed van de grond? Zorgorganisaties worstelen vaker met het slim inzetten van flexibele arbeid. Het goed regelen van interne flexibiliteit en personele planning is niet iets wat je er zomaar even bij doet. Daarom verzorgt Nana Ohlhardt voor leden van WGV Zorg en Welzijn de masterclass 'Meerwaarde ontwikkeling interne flexibiliteit en personele planning binnen zorg- en welzijnsorganisaties'. De masterclass vindt plaats op dinsdagmiddag 10 december '19 bij de Gasfabriek in Deventer.

Let op! In de uitnodigingsmail is een verkeerde datum gecommuniceerd. De juiste datum is dinsdag 10 december. 
 
 
Wie is Nana Ohlhardt?
Nana Ohlhardt is door haar jarenlange ervaring als interim manager en projectleider een expert in het opzetten van flexbureaus en het goed regelen van personele planning. De afgelopen 13 jaar heeft zij door haar werk gezien wat de knelpunten zijn m.b.t. de onderwerpen interne flex en personele planning. En hoe complex het is om het vlot te trekken. Wat ze daarbij vaak ziet, is dat er voor het maken van een verdiepingsslag meer kennis en kunde nodig is. Je doet het er simpelweg niet meer zomaar bij. Nana wil graag op een laagdrempelige manier haar kennis en ervaring delen en heeft daarom de unieke blended leergang 'Interne flex en personele planning' ontwikkeld. Ze heeft gewerkt in de GGZ, NAH, ouderenzorg, kinderopvang, gehandicaptenzorg en jeugdzorg.

Om nader kennis te maken met Nana geeft ze middels 2 korte video’s antwoord op de volgende vragen:
Hoe zit het met de visie van een organisatie in relatie tot de planning en de flex?


 
Wat is dan de conclusie?
 

Inhoud masterclass

De vraag die centraal staat tijdens de masterclass is: Wat is de meerwaarde van goed geregelde interne flexibiliteit en personele planning? Nana zal aan de hand van de praktijk laten zien wat de dilemma’s en uitdagingen zijn en hoe een organisatie zich kan ontwikkelen naar een situatie die voor zowel de (flex)medewerkers als de cliënten als prettig en goed werkbaar wordt ervaren. Ook zal duidelijk worden dat wanneer deze twee onderwerpen goed zijn ingeregeld er een mooie bijvangst ontstaat op het vlak van ziekteverzuim, medewerkerstevredenheid, cliënttevredenheid en uitstroom.

Nana Ohlhardt heeft tevens een unieke blended leergang (dus zowel online als live) ontwikkeld waarbij de deelnemers op een laagdrempelige manier meer kennis en vaardigheden op dit gebied op doen. Nana begeleidt de deelnemers hierin ook persoonlijk. Aan het eind van de masterclass wordt over de inhoud en mogelijkheden kort informatie verstrekt. Bij deelname geldt voor leden van WGV Zorg en Welzijn een aantrekkelijke korting.

"Het resultaat van de samenwerking met Nana is dat we het hoge ziekteverzuim en de hoge uitstroom drastisch hebben kunnen verminderen. De flexkrachten worden nu veel beter begeleid en opgeleid en zijn het goud van onze organisatie. Door een betere planning kwamen er meer bekende gezichten op de locaties. Daarnaast hebben we de inzet van uitzendkrachten kunnen reduceren." 
Frans Lausberg, voormalig directeur Kinderopvang Skar

Waar, wanneer & kosten
De masterclass van Nana Ohlhardt vindt plaats op dinsdag 10 december '19 van 15.00 tot 17.00 uur bij de de Gasfabriek, Zutphenseweg 6B, Deventer.

Let op: Deelname aan de masterclass is kosteloos voor leden van WGV Zorg en Welzijn, maar aanmelden is niet vrijblijvend. Bij afmelding binnen 5 werkdagen voor aanvang van de bijeenkomst wordt € 50,- annuleringskosten in rekening gebracht. In de bevestigingsmail die je na aanmelden ontvangt, staat tot wanneer je gratis kunt annuleren. Niet-leden betalen € 250,-.

Meer informatie
Voor meer informatie of bij vragen kun je contact opnemen met Jan Wiggers, beleidsmedewerker Onderwijs via 088 255 66 50 of stuur een e-mail.
 

Aanmelden masterclass Nana Ohlhardt 10/12/19

Meld je hier aan voor de bijeenkomst.

Gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens volgens ons privacyreglement?