Themabijeenkomst 'Duurzame Inzetbaarheid en Leiderschap'

07-11-2019
Tijd: 09.00 - 13.00 uur

Formeel en informeel leiderschap zijn van grote invloed op de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Leiderschap toont zich bijvoorbeeld in het onderlinge gesprek. De juiste dialoog - tussen teamleider en medewerker én tussen medewerkers onderling - zorgt ervoor dat thema's zoals werkdruk, mantelzorg, werk-privébalans en fysieke gezondheid steeds de juiste aandacht krijgen. En ook dat er daadwerkelijk iets gebeurt om de situatie te verbeteren.

Deze bijeenkomst is geannuleerd vanwege te weinig aanmeldingen.

Formeel en informeel leiderschap
Tijdens de bijeenkomst gaan we aan de hand van het Semco Health Model in op het thema duurzame inzetbaarheid en leiderschap. Semco is een Braziliaans bedrijf dat een zeer onorthodoxe maar succesvolle managementstijl hanteert. We zien hoe met zorgvuldige stappen de bijzondere voordelen van zelfsturing kunnen worden benut zonder in de valkuilen terecht te komen. En dat sturen op gedrag vanuit leiderschap meer effect heeft op iemands inzetbaarheid dan bijvoorbeeld het aanbieden van gezondheidsprogramma’s.

Interactieve dialoog
In de vorm van een interactieve en levendige discussie gaan we in op vragen als: “Wat vraagt het van formele en informele leiders in een zorgorganisatie om de dialoog over inzetbaarheid goed te kunnen voeren?”. U wordt aan het denken gezet over leiderschap en de invloed op de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Ook wordt er ingegaan op handvatten voor bijvoorbeeld het gesprek met oudere medewerkers of medewerkers met financiële problemen, werkdruk en/of werkstress. Deelnemers kunnen kosteloos de quick scan Inzetbaarheid van Aon invullen.

Quick scan InzetbaarheidDeze geeft een beknopte diagnose van het duurzame inzetbaarheidsbeleid van de organisatie. Is het beleid bijvoorbeeld voldoende doorgevoerd in processen en zichtbaar in de werkomgeving? Zijn medewerkers op de hoogte van het beleid op het gebied van duurzame inzetbaarheid? De diagnose is zo opgesteld dat u in één oogopslag ziet waar uw organisatie heel sterk op focust. Ook ziet u wat uw aandachtsgebieden zijn.

Programma
09.00    Start en opening
09.15    Formeel en informeel leiderschap van Semco door Joris Kuppens
10.30    Pauze
11.00    Interactieve dialoog door Guillerm van der Lans
12.15    Vragen
12.30    Afsluiting en lunch

Resultaat
Deelnemers hebben kennis over het Semco Health Model. In de dialoog wordt u aan het denken gezet over leiderschap en de invloed op de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. U krijgt tools aangereikt waarmee u in uw organisatie aan de slag kunt met het verbeteren van de duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

Door wie
WGV Zorg en Welzijn organiseert deze bijeenkomst in samenwerking met Aon en Progessional People. De gastsprekers zijn:
- Joris Kuppens van Progressional People
- Guillerm van der Lans van Aon

Voor wie
Hoofden HR, HR-adviseurs, beleidsmakers, projectleiders duurzame inzetbaarheid, arbocoördinatoren, leidinggevenden en teamleiders.

Datum en tijd
Donderdag 7 november 2019 van 09.00 - 13.00 uur.

Locatie
Postillion Hotel
Deventerweg 121, Deventer

Kosten
Deelname aan de themabijeenkomst is kosteloos voor leden van WGV Zorg en Welzijn, maar aanmelden is niet vrijblijvend. Bij afmelding binnen 5 werkdagen voor aanvang van de bijeenkomst wordt € 50,- annuleringskosten in rekening gebracht. In de bevestigingsmail die u na aanmelden ontvangt, staat tot wanneer u gratis kunt annuleren. Niet-leden betalen € 250,-.

Meer informatie
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag? Neem contact op met projectmedewerker Maria Perini, telefonisch via 088 255 6650 of stuur een e-mail.