Tweedaagse sprintsessie Strategisch Leren op 8 en 22/11/17

08-11-2017 t/m 22-11-2017
Tijd: 09:00 - 16:30 uur

Het zorg- en welzijnswerkveld is volop in beweging. Hoe zorg je er in dit krachtenveld voor, dat medewerkers zich continu kunnen ontwikkelen en blijven leren? Om het werkveld hierin te ondersteunen, biedt WGV Zorg en Welzijn in november een gratis 2-daagse sprintsessie Strategisch Leren aan. Deze wordt verzorgd door HR2020 op 8 en 22 november 2017.

Wanneer: woensdag 8 en woensdag 22 november 2017 van 09:00 – 16:30 uur
Waar: centraal in het werkgebied, waarschijnlijk in Deventer
Kosten: gratis
Exclusief voor leden van WGV Zorg en Welzijn
 
Wat gaan we doen?
Wij gaan de bouwstenen voor de (strategische) beleidskaders rondom leren inventariseren en verwerken tot een eindproduct.
Uitgangspunten van strategische personeelsplanning (SPP), zoals eerder verzorgd voor de regio door Gerard Evers van EuroHRM, worden in deze sprintexpeditie verwerkt. Wij nemen de deelnemer mee in de ontwikkelingen in de wereld van zorg en welzijn en halen toekomstige ontwikkelingen op. Samen gaan wij op zoek naar (HR-geladen) interventies die tot bouwstenen voor strategische beleidskaders leiden. Een krachtig inventarisatietraject gestoeld op 3 uitgangspunten, te weten:
ànders kijken – ànders denken – ànders doen!
 
Hoe doen we dat?
Deelnemers komen via verschillende methodieken tot antwoorden op de volgende vragen:
  • Welke ontwikkelingen van 'morgen en overmorgen' raken jouw instelling (vanuit 6 verschillende contexten)?
  • Wat zijn de effecten van deze ontwikkelingen op jouw organisatie?
  • Welke consequenties heeft dit voor de (toekomstige) medewerker en zijn/haar ontwikkelvraag en wat vraagt dit van zijn/haar gedrag?
Wat zijn de opbrengsten/resultaten?
Bouwstenen voor beleidskaders inzake strategisch leren op instellingsniveau die:
  • concreet benoemd en geprioriteerd zijn;
  • verbonden zijn met de uitkomsten van de eerder georganiseerde SPP bijeenkomsten;
  • onderzocht zijn op in hoeverre gezamenlijke (regiobrede) samenwerking zou kunnen leiden tot het behoud van arbeidsplaatsen;
  • onderzocht is op (her-)verdeling van verantwoordelijkheden tussen de organisatie en haar medewerkers.

Voor wie?
De sprintsessie is geschikt voor zowel kleine als (middel)grote zorginstellingen die lid zijn van WGV Zorg en Welzijn. Deelname voor hen is kosteloos.

Belangrijk!
Voorafgaand aan deelname zal een uitgebreide intake plaatsvinden waarin de beginsituatie van de leerfunctie alsmede de (aanwezigheid van de) randvoorwaarden onderzocht worden die van toepassing zijn binnen instelling waar de deelnemer werkzaam is.

En daarna…
Om deelnemers de gelegenheid te bieden om voor, tijdens en na dit traject kennis uit te kunnen blijven uitwisselen, zal er een digitale leeromgeving worden geopend. Deze omgeving zal ook na de sprintexpeditie gedurende een aantal maanden als kennis- en ontwikkelplatform open blijven staan.
 
Meer informatie
Neem voor meer informatie of vragen over de sprintsessie contact op met Jan Wiggers, beleidsmedewerker Onderwijs, telefoonnummer 088 255 66 50 of stuur een mail.

De tweedaagse sprintsessie op 8 en 22 november zit inmiddels vol. Op 17 en 31 januari 2018 wordt deze sessie nogmaals gehouden. Klik hier voor meer informatie/aanmelden.