Beleef de zorg!

De zorgsector heeft een groot tekort aan medewerkers. Daarom is in oktober het project 'Beleef de Zorg!' gestart. In dit project ervaren de deelnemers wat het betekent om zorgprofessional te zijn en of een zorgberoep bij hen past. Het is een initiatief van het Zorgtrainingscentrum, WGV Zorg en Welzijn, CNV en Werkbedrijf Regio Zwolle. Samen willen de vier partners mensen in de regio Zwolle enthousiasmeren voor een beroep in de zorg.

In het project 'Beleef de Zorg!' maak je op een vernieuwende manier kennis met de sector zorg en welzijn. Tijdens een inleefsessie (rollenspel) in het Zorgtrainingscentrum in Zwolle ga je ervaren hoe het is om zelf zorg te ontvangen en hoe het voelt om zorgafhankelijk te zijn. Daardoor ontdek je wat het betekent om zorgprofessional te zijn en of een zorgberoep bij je past. Dit gebeurt in het zorg-ethisch lab. Gedurende een dagdeel verplaats je je in de situatie van een zorgvrager, je bent simulant en bepaalt zelf je 'aandoening' of zorgbehoefte en ontvangt de daarbij behorende zorg. De zorg wordt geleverd door studenten van de opleiding Verzorgende en Verpleegkundige. In het zorg-technisch lab maak je kennis met de nieuwste zorgtechnologieën en ICT-toepassingen.

De dag start om 8.30 uur met een gezamenlijke inleiding en voorbereidingsgesprek. Daarna begin je met de inleefsessies; dat kan zijn in het zorg-ethisch lab of zorg-technisch lab. Tussen de middag is er een gezamenlijke lunch. Daarna volg je de sessie in het andere lab. Om 16.00 uur is een nabespreking van de dag. Graag horen we je ervaringen! Ben je enthousiast geraakt? Dan is het belangrijk om te kijken hoe je vervolgstappen kunt zetten. Weet je al precies wat je wil of wil je dat nog verder onderzoeken? Een loopbaanadviseur vertelt je over de mogelijkheden.

In de zorg werken gekwalificeerde zorgprofessionals. Daarvoor is een opleiding nodig op mbo- of hbo-niveau. In een vervolggesprek kunnen we je daarbij op weg helpen.

Voor wie is Beleef de zorg?
Beleef de zorg is er voor mensen die kennis willen maken met de sector zorg en welzijn. Je hoeft nog niet de juiste diploma’s te hebben om mee te doen aan een inleefsessie. Ook voor mensen die al in de zorg werken en die een overstap willen maken naar een andere baan in zorg en welzijn, kan een inleefsessie interessant zijn. Je raakt bewuster bezig met je huidige werk en welke competenties daarvoor nu en in de toekomst nodig zijn.

Meer weten? Download hier de flyer.

Aanmelden inleefsessies 'Beleef de Zorg!'

Meld je hier aan voor één van de inleefsessies 'Beleef de Zorg!'

Ben je momenteel werkzaam?

Op welke datum wil je graag deelnemen aan een inleefsessie?

Maak je profiel aan

Zoek je een baan, wil je gematchte vacatures ontvangen en direct solliciteren? Maak dan nu je eigen profiel aan en plaats je cv.

Klik hier