Beleef de zorg! voor kandidaten

De zorgsector heeft een groot tekort aan medewerkers. Daarom is in oktober het project 'Beleef de Zorg!' gestart. In dit project ervaren de deelnemers wat het betekent om zorgprofessional te zijn en of een zorgberoep bij hen past. Het is een initiatief van het Zorgtrainingscentrum, WGV Zorg en Welzijn, CNV en Werkbedrijf Regio Zwolle. Samen willen de vier partners mensen in de regio Zwolle enthousiasmeren voor een beroep in de zorg.

In het project 'Beleef de Zorg!' maak je op een vernieuwende manier kennis met de sector zorg en welzijn. Tijdens een inleefsessie (rollenspel) in het Zorgtrainingscentrum in Zwolle ga je ervaren hoe het is om zelf zorg te ontvangen en hoe het voelt om zorgafhankelijk te zijn. Daardoor ontdek je wat het betekent om zorgprofessional te zijn en of een zorgberoep bij je past. Dit gebeurt in het zorg-ethisch lab. Gedurende een dagdeel verplaats je je in de situatie van een zorgvrager, je bent simulant en bepaalt zelf je 'aandoening' of zorgbehoefte en ontvangt de daarbij behorende zorg. De zorg wordt geleverd door studenten van de opleiding Verzorgende en Verpleegkundige. In het zorg-technisch lab maak je kennis met de nieuwste zorgtechnologieën en ICT-toepassingen.

Meedoen?
Heb je interesse? Als je je gegevens achterlaat op de website nemen wij contact met je op en volgt er een intakegesprek. In dat gesprek proberen we er samen achter te komen waar je interesses en behoeften liggen. Afhankelijk van het verloop van het gesprek kunnen we gezamenlijk besluiten of deelnemen aan een inleefsessie een goede stap is.
Als je mee hebt gedaan aan een inleefsessie bespreken we daarna je ervaringen. Wat sprak je aan, waar ligt je talent en wil je daadwerkelijk stappen gaan zetten om zorgprofessional te worden? Om een gekwalificeerde zorgprofessional te worden heb je namelijk een mbo- of hbo-opleiding nodig. Ook daarbij kunnen we je op weg helpen.
Deelname is in principe gratis. De kosten van een inleefsessie (à €300) worden gedekt vanuit subsidie. 

Voor wie is Beleef de zorg?
Beleef de zorg is er voor mensen die kennis willen maken met de sector zorg en welzijn. Je hoeft nog niet de juiste diploma’s te hebben om mee te doen aan een inleefsessie. Ook voor mensen die al in de zorg werken en die een overstap willen maken naar een andere baan in zorg en welzijn, kan een inleefsessie interessant zijn. Je raakt bewuster bezig met je huidige werk en welke competenties daarvoor nu en in de toekomst nodig zijn.

Meer weten? Download hier de flyer.

Aanmelden intakegesprek 'Beleef de Zorg!'

Meld je hier aan voor een intakegesprek