Woonzorgcentrum Rosengaerde benoemt nieuwe bestuurder

Esther Liefers wordt de nieuwe directeur bestuurder van woonzorgcentrum Rosengaerde. Zij volgt Miep van Es op, die per 1 juli 2018 stopt. Liefers heeft ruime ervaring in de gezondheidszorg. In haar laatste functie werkte ze bij de Noorderbrug als manager en waarnemend bestuurder. 

Heidi de Bruijn nieuw bestuurslid WGV Zorg en Welzijn

Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 22 mei ’18 is Heidi de Bruijn, lid van de raad van bestuur van CarintReggeland, benoemd als bestuurslid van WGV Zorg en Welzijn. Daarmee is het gat, ontstaan door het vertrek van Guido van der Logt, weer opgevuld. 

Karin Leferink gaat IJsselheem besturen

De raad van toezicht van woonzorgconcern IJsselheem heeft Karin Leferink benoemd als nieuwe bestuurder. Zij volgt per 1 juli Helene Wüst op, die naar het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur vertrekt. Leferink werkte na haar hbo-opleiding verpleegkunde onder meer negen jaar als wijkverpleegkundige in de regio Enschede-Haaksbergen. Vervolgens was zij senior-adviseur in de eerstelijnszorg en behaalde zij de Master Management & Innovation.

In 2010 trad Leferink in dienst bij het Medisch Spectrum Twente waar zij een aantal beleids- en managementfuncties vervulde. Sinds 2016 is Leferink directeur Zorg bij Sensire.

Wouter van der Kam gaat Saxenburgh Groep besturen

Wouter van der Kam wordt de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van de Saxenburgh Groep. Hij treedt per 1 augustus aan en vormt dan samen met Refik Kaplan de raad van bestuur. Van der Kam volgt Henri Janssen op die binnenkort afscheid neemt. Van der Kam is nu nog bestuursvoorzitter van het ZMC in Zaandam. Eerder was hij onder andere bestuursvoorzitter van de Antonius Zorggroep en directeur medische en verpleegkundige zaken in Isala Klinieken in Zwolle. Bij de Saxenburgh Groep wordt hij verantwoordelijk voor ziekenhuiszorg, ouderenzorg en revalidatiezorg. Ook zal hij leiding gaan geven aan de nieuwbouw van het ziekenhuis.

Bestuurswisselingen bij Medisch Spectrum Twente

Eric Rikkert is door de raad van toezicht van het ziekenhuis Medisch Spectrum Twente (MST) benoemd tot lid van de raad van bestuur. Hij volgt per 1 september interim- bestuurder Rinus van Riel op.

Binnen het bestuur van MST wordt Rikkert onder meer verantwoordelijk voor financiën en informatievoorziening, het Rendementsprogramma, ICT en medische techniek, vastgoed en huisvesting en facilitaire dienstverlening. Bas Leerink stapt op als voorzitter van de raad van bestuur van MST. Onder zijn leiding vond er een reorganisatie bij het ziekenhuis plaats, de ingreep was nodig omdat de nieuwbouw veel geld kostte. Leerink vindt het na vijf jaar tijd voor wat anders. Hij gaat in november of december weg, om de raad van toezicht in de gelegenheid te stellen om een opvolger te zoeken.

Ernst Klunder verlaat Dimence Groep

Ernst Klunder, voorzitter raad van bestuur van de Dimence Groep, stapt op per 1 oktober ’18. Hij wordt lid van de raad van bestuur van gehandicaptenzorginstelling ’s Heeren Loo. Klunder werkt al veertien jaar bij de Dimence Groep en haar rechtsvoorgangers. De bedrijfseconoom heeft in het verleden onder andere gewerkt als regiomanager voor Achmea.

Suggesties voor deze rubriek kunt u mailen naar communicatie@wgvzorgenwelzijn.nl