Digivaardig in zorg en welzijn

Het is een uitdaging om cliënten en patiënten veilig te verzorgen en ze toch contact te laten onderhouden met hun sociale netwerk. Ook wordt een steeds groter beroep gedaan op de digitale vaardigheden van alle medewerkers in de zorg. De behoefte aan digitale vaardigheden is er nu, maar de tijd om mensen daarin te scholen ontbreekt. Daarom biedt WGV Zorg en Welzijn de helpende digitale hand. Dit doet ze via overzichtelijke documenten en via online uitleg in een aantal webinars verzorgd door Suzanne Verheijden, de grondlegster van digivaardig in de zorg. 

E-magazine Digivaardig
In het speciale E-magazine leest u welk aanbod WGV Zorg en Welzijn ontwikkeld heeft voor haar leden op het gebied van het digitaal vaardig maken van zorgprofessionals.

Cover_E-magazine_DIVA_1  

FactZ: kennisgame over zorgtechnologie
Wanneer medewerkers al basis digitale vaardigheden hebben, is een mooie volgende stap kennis maken met zorgtechnologie. Hiervoor heeft Buro StrakZ een educatieve game ontwikkeld die zorgmedewerkers op de telefoon of tablet kunnen spelen. Via korte praktische vragen en uitleg maken de deelnemers op speelse manier kennis met zorgtechnologie en hoe het ingezet kan worden als aanvulling op de warme zorg. Deze kennisgame is geaccrediteerd door Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals.
Meer informatie vind je hier Factz - Buro Strakz  

afb-_FactZ

Nationale AI-Zorg cursus 
Een initiatief van de Nederlandse Artificial Intelligence Coalitie om alle mensen die in de zorg werken bewust te maken van de mogelijkheden van AI. De laagdrempelige digitale cursus met veel filmpjes, laat zien wat AI is en kan en geeft veel voorbeelden van toepassing in de zorg. Meer informatie en aanmelden.

Webinars over digitale vaardigheden in de zorg
U kunt gratis deelnemen aan verschillende webinars die worden verzorgd door o.a. Suzanne Verheijden. 
Het nieuwe aanbod webinars vindt u hier!

Een aantal webinars heeft al plaats gevonden, hiervan zijn de gebruikte powerpoints als pdf beschikbaar.

Website Digivaardig in de zorg
Op de website Digivaardig in de zorg vindt u per branche lesmateriaal  waarmee zorgverleners kunnen werken aan hun digitale vaardigheden.