Fysieke belasting en agressie (Gezond & Zeker)

In de praktijk blijkt dat de aandacht voor preventie van fysieke belasting en voor agressie na verloop van tijd inzakt of zelfs niet doordringt op de werkvloer. Collega’s vervallen in oude gewoonten of zijn niet op de hoogte van het bestaan van nuttige informatie en tips. Voor deze continue aandacht op de werkvloer vervult de ergocoach of de veiligheidscoach een belangrijke rol. Zij houden deze thema's op de agenda. Bij de uitvoering van hun taken kunnen zij gebruik maken van de expertise van Gezond & Zeker.

Op dit thema zijn landelijk de krachten gebundeld door regionale werkgeversorganisaties, waaronder WGV Zorg en Welzijn. De activiteiten vinden plaats binnen het kader van Gezond & Zeker. In de afgelopen jaren is rondom dit thema veel expertise opgebouwd. Tevens hebben circa 18.000 zorg- en welzijnsmedewerkers zich geregistreerd als ergocoach en/of veiligheidscoach.
Gezond & Zeker ondersteunt ergocoaches, veiligheidscoaches, maar ook arbocoördinatoren en p&o medewerkers bij de preventie van fysieke belasting en agressie. Op de website www.gezondenzeker.nl vind je informatie, tips, veel gratis aan te vragen brochures, richtlijnen, etc. om je taak makkelijker te maken.

Meer informatie
Voor meer informatie en vragen kunt u contact opnemen met Maria Perini, projectmedewerker, tel: 088 255 66 50 of stuur een mail.

Bekijk de factsheet Monitor Arbeid over psychosociale arbeidsbelasting.

Maak je profiel aan

Zoek je een baan, wil je gematchte vacatures ontvangen en direct solliciteren? Maak dan nu je eigen profiel aan en plaats je cv.

Klik hier