Intersectorale mobiliteit

WGV Zorg en Welzijn ondersteunt en initieert initiatieven die mobiliteit onder werknemers stimuleren. Er komt op de arbeidsmarkt steeds meer nadruk te liggen op werkzekerheid i.p.v. baanzekerheid. Daarbij hoort een werknemer die steeds beter in staat is zelf de regie te nemen over de loopbaan en die zich kan aanpassen aan nieuwe situaties. Werknemers die bereid zijn om steeds nieuwe vaardigheden te leren en kennis op te doen, dragen bij aan een cultuur van blijvend leren op de werkvloer. Een betere arbeidsmobiliteit van werknemers leidt tot een bredere inzetbaarheid en bevordert dat medewerkers langer, productiever en gezonder aan het werk blijven.

WGV Zorg en Welzijn bevordert mobiliteit en duurzame inzetbaarheid, regionaal en ook intersectoraal. Zo organiseert de vereniging intersectorale matchtafels, waarbij werkgevers in een regio samenwerken aan een betere balans op de arbeidsmarkt. Zij gaan met collega’s uit hun intersectorale netwerk een duurzame samenwerking aan, en stimuleren daarbij mobiliteit en zelfregie van hun medewerkers. Verder stellen we, door middel van KIEK, medewerkers in staat een dagje mee te lopen bij een andere organisatie. Werkgevers uit verschillende sectoren bieden via de website van KIEK (Kijkje in elkaars keuken) functies / uitwisselingsplaatsen aan en medewerkers maken een keuze uit het aanbod.

J2J Twente
WGV Zorg en Welzijn is samen met VNO-NCW initiatiefnemer van Stichting Job2JobTwente. De stichting is zowel een Poortwachtercentrum als een mobiliteitsnetwerk. Voor dit netwerk wordt één keer per kwartaal een bijeenkomst georganiseerd. Een netwerkbijeenkomst vindt plaats bij een deelnemende organisatie, waarbij er een HRM gerelateerd thema behandeld wordt in de vorm van een presentatie of workshop. Tijdens de bijeenkomsten worden zowel kandidaten als beschikbare oriënterende plaatsen en vacatures besproken. De netwerken zijn zowel voor grote als kleinere werkgevers interessant, binnen en buiten de zorgsector.

Meer informatie over Job2JobTwente vindt u hier, of neem contact op met Ans Huisman, tel 088 255 66 50 of e-mail: info@j2jtwente.nl.

Maak je profiel aan

Zoek je een baan, wil je gematchte vacatures ontvangen en direct solliciteren? Maak dan nu je eigen profiel aan en plaats je cv.

Klik hier