Job2JobTwente

Mensen veranderen, organisaties ook. Het kan zijn dat een werknemer niet meer past bij de organisatie (of de organisatie niet meer bij de werknemer). Werknemers kunnen gewoon toe zijn aan iets anders, of moeten ander werk zoeken vanwege boventalligheid of ziekte. Soms lukt het niet om dan een andere functie te vinden. De kosten daarvan kunnen behoorlijk oplopen. De oplossing voor dit probleem: breng werkgevers uit verschillende sectoren bij elkaar en kijk of ze elkaars werknemers kunnen herplaatsen of re-integreren.

Doelstelling
Job2Job Twente is een intersectorale netwerkorganisatie van, vóór en dóór werkgevers. Binnen het brede netwerk van aangesloten bedrijven kan voor een medewerker een (tijdelijke) baan, werkervaringsplek of stageplek worden gevonden in een ander bedrijf binnen of buiten de eigen sector.

De initiatiefnemers
De initiatiefnemers van de Stichting Job2Job Twente zijn VNO-NCW Twente en WGV Zorg en Welzijn. Job2Job Twente is een stichting zonder winstoogmerk.

Voor wie
Het Job2Job initiatief is voor zowel grote als voor kleinere werkgevers interessant. Ondanks het feit dat grotere werkgevers te maken hebben met grotere aantallen in- en uitstromende werknemers zijn er niet altijd voldoende mogelijkheden om intern passende functies te vinden. Voor kleinere werkgevers geldt dat bij een klein personeelsbestand de uitval van één medewerker grote consequenties kan hebben.

Snel plaatsen
Het snel kunnen plaatsen van die ene medewerker is dan van groot belang. Het Job2Job netwerk kan in deze koppeling met andere werkgevers voorzien. Grote en kleine bedrijven kunnen elkaar binnen het regionale netwerk ontmoeten en elkaar behulpzaam zijn bij het bieden van alternatieve werkgelegenheid.

Wederkerigheid
Binnen het netwerk is sprake van wederkerigheid. Deze wederkerigheid, het halen en brengen, is een belangrijke voorwaarde voor succes. Bedrijven moeten daarom bereid zijn om ondernemers in de regio te helpen maar moeten tevens ook kunnen rekenen op de steun van diezelfde ondernemers.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ans Huisman, via tel: 088 255 66 50 of e-mail: info@j2jtwente.nl.

Maak je profiel aan

Zoek je een baan, wil je gematchte vacatures ontvangen en direct solliciteren? Maak dan nu je eigen profiel aan en plaats je cv.

Klik hier