Ontdekdezorg week

De ontdekdezorg week 2020 (voorheen: Week van Zorg en Welzijn) vindt plaats van 16 tot en met 21 maart. De week waarin we zorg- en welzijnsorganisaties graag weer een podium bieden om zij-instromers en herintreders te bereiken om bij hen te komen werken. Inspelend op de arbeidsmarktproblematiek en met name de personeelstekorten in de sector zorg en welzijn leggen we de focus nog sterker op nieuwe instroom.

Regionale evenementen
Met de ontdekdezorg week in maart willen de regionale werkgeversverenigingen gezamenlijk de doelgroep zij-instromers en herintreders laten kennismaken met leren en werken in zorg en welzijn. In onze regio doen we dit samen met zorg- en welzijnsorganisaties, onderwijspartners, leerwerkloketten, werkgeversservicepunten en contactpunten door middel van regionale ontdekdezorg evenementen. Tijdens deze evenementen kunnen zij-instromers en herintreders zich oriënteren op leren en werken in zorg en welzijn. Denk aan voorlichting over opleidingen, kennismaken met zorg- en welzijnsorganisaties, contact met een loopbaancoach en ervaringen horen van andere zij-instromers. Daarnaast organiseren de deelnemende organisaties gedurende en na de week opvolgingsacties, zoals speeddates, een inloopspreekuur of een informatiebijeenkomst voor geïnteresseerden in hun eigen organisatie. 

Omdat we een groot werkgebied hebben, streven we ernaar vier regionale evenementen te organiseren: in de regio’s Twente, Achterhoek, Stedendriehoek & Noord-Veluwe en Zwolle. Ook voor ons is het nieuw om de Week in de nieuwe vorm te organiseren. Heb je ideeën over de invulling van de Week? Stuur dan een mail naar communicatie@wgvzorgenwelzijn.nl. Alle ideeën zijn welkom. Wanneer we de krachten bundelen, maken we effectief gebruik van onze inzet en middelen.

Doe mee
Wil je meedoen met (een van) onze regionale evenementen? Vul dan het onderstaande aanmeldformulier in.  

Aanmelden ontdekdezorg week 2020

Gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens volgens ons privacyreglement?