Week van Zorg en Welzijn

Van 11 tot en met 16 maart 2019 is voor de zevende keer de nationale Week van Zorg en Welzijn (WZW) gehouden. Dé gelegenheid om te laten zien wat we doen en waar we trots op zijn als sector. In 2019 lag de focus op de doelgroep zij-instromers en herintreders. Zorg- en welzijnsinstellingen kunnen jaarlijks deelnemen door middel van een open dag of activiteiten voor een specifieke doelgroep tijdens deze week.

WGV Zorg en Welzijn coördineert en promoot de Week van Zorg en Welzijn in Overijssel, Noord- en Oost-Gelderland. In 2019 deden ruim 100 organisaties in onze regio mee, met zo'n 270 locaties.

Ideeënboekje vol inspiratie
Wat gaat jouw organisatie doen tijdens de volgende WZW? In het ideeënboekje staan allerlei activiteiten die origineel en succesvol bleken te zijn voor een kleine of grote groep, voor verschillende doelgroepen, minimaal of maximaal budget, met of zonder hulp en veel of weinig werk. Haal inspiratie uit het ideeënboekje.

Klik hier voor de printversie van het ideeënboekje (zwart-witversie zonder afbeeldingen).

Terugblik WZW 2019
De Week van Zorg en Welzijn 2019 was een groot succes. Ambassadeur Angela Groothuizen zette tijdens de kick-off van de Week 15 zorg- en welzijnsambassadeurs in het zonnetje op Paleis Soestdijk. De hele week was er van alles te doen en te beleven. Bekijk hier de terugblikpagina op de WZW in ons BestuurdersMagazine. Of bekijk de wrap-up movie als terugblik op de landelijke Week van Zorg en Welzijn!

Special Zorg en Welzijn
Ter promotie van de Week van Zorg en Welzijn is begin maart 2019 in heel Nederland, bij ruim 4 miljoen huishoudens, de Special Zorg en Welzijn verspreid. Deze krant is door WGV Zorg en Welzijn in Overijssel, Noord- en Oost-Gelderland aangevuld met regionale pagina’s en bezorgd bij 707.000 huishoudens. In ons werkgebied zijn er vier edities verschenen. Bekijk ze via de volgende links: